Bir Varmış Bir Yokmuş Masal Böyle Başlamış

24 Mayıs 2010 Pazartesi

ORDAN BURDAN ÇAĞANDAN.........

Neden'ler büyüyerek çığ gibi üstümüze düşüyor ve tepeler oluşturuyor :)))şaka bir yana çağanın bitmeyen'' neden anne'' sorusuyla ilgili bir yazı yazmıştım ama...Bu aslında bir başlangıçtan ibaretmiş ilk sarsıntının arkasından arkçı şoklar olarak devam ediyor ve daha bir güçleniyor artık nedenler birbirine bağlı hareket ediyor ve arkası hiç kesilmiyor.

ÇAĞAN :Anne neden karanlık oldu
ANNE :çünkü gece oldu annecim
ÇAĞAN:neden gece oldu anne
ANNE:çünkü güneşin uykusu gelmiş dinlenmesi gerekiyor
ÇAĞAN:neden uykusu gelmiş,neden dinleniyor

Bu diyoloğun sonu yok her açıklamadan sonra başka bir neden var bakalım nereye kadar gidicek....

Kitapsız uyuyamıyoruz artık yatağa yerleşiyoruz sütümüzü içiyoruz ve biraz çizgi film izleyip kitap okumaya başlıyoruz...Bu bizim eğer ekstra bir durum yoksa her akşamki rutinimiz....Ve uzun zamandır böyle ama kitap artık vazgeçilmez umarım hep böyle olur bu alışkanlığını hiç kaybetmez...Kitap okmayı da ben teklif etmiyorum çağana artık bütün kitapları yatağın içine kendisi dolduruyor oku anne diyor ben bazen çok yorgunken yan çizmek istiyorum ama izin vermiyor :))
EEE bu kadar olucak ilk kitap okumaya başladığımızda 8 aylıktı o zamanlar böyle olacağını hayal bile edemezdim hiç ilgilenmezdi çok da küçüktü. Ama ben alışsın istiyordum kitapların büyülü dünyasında dolaşmaya, kitap okumayı seven bir anne olarak.
Büyüdüğünde nefes alabileceği molalar yaratmak için kitaplarla arasında bir bağ olsun istiyordum şimdilik doğru yolda gidiyoruz gibi görünüyor bakalım....


Tuvelet eğitimi içinde iyi yolda ilerliyoruz sıkmadan,korkmadan ama hala kakamız gelince bez anne diyoruz nedense tuvalete yapmak istemiyoruz...Olsun çokta önemli değil yeterki o hazır olduğunda bıraksınn....

1 yorum: